10-2-2018

Laatste weekend werken aan mijn script. Maandag gaat het definitief naar de uitgeverij. Samen gaan we de laatste puntjes op de i zetten. En stiekem maak ik al een dansje omdat ik al weet wanneer ik de proefdruk in handen ga krijgen. Spannend! Wordt vervolgd.

12-12-2017

Vandaag was ik op een bijzondere locatie met een fotograaf. Er zijn heel wat foto´s geschoten voor de kaft van ´De gynaecoloog´ die ik natuurlijk nog niet ga verklappen. Op de foto een indruk van de omgeving en de personages.


Scene uit: Door rood verbonden.

 

Mijn hoofd bonkt en ik voel een brandende pijn in mijn linkerbeen. Waar ben ik? Wat is er gebeurd? Tranen rollen over mijn wangen, ik wil schreeuwen, hard schreeuwen! Dit lukt niet. De prop in mijn mond smaakt zuur en bitter. De tape over mijn mond trekt aan mijn wangen, ik probeer ze te bewegen maar ik krijg het niet los. Met mijn handen wil ik de vloer aftasten, maar ook die zijn vastgebonden. Ik raak in paniek, ik wurm en schuif alle kanten uit, Er gebeurt niets. Ik probeer me te focussen op de omgeving, maar het is te donker. Ik heb werkelijk geen idee waar ik ben. De zure smaak in mijn mond laat mij bijna overgeven. Ik moet helder zijn, ik moet nadenken. Mijn armen zijn op mijn rug vastgebonden. Mijn billen voelen koud aan, heel koud. Ik denk aan mijn man en mijn twee jongens, tranen stromen over mijn wangen. Waarom ben ik toch altijd zo verdomde nieuwsgierig? Waarom kon ik het niet laten rusten? Fuck Anna, focus. Ik wil niet dood, niet hier!

 


Het script van De gynaecoloog is naar de uitgeverij. Blijft vreemd om een script uit handen te geven. En omdat ik blijkbaar niet zonder schrijven kan heb ik besloten om verder te gaan in 'Verloren'. Het wordt een verhaal waarbij fictie en non fictie door elkaar gaan lopen. Een verhaal wat uit het oogpunt van een dochter is geschreven over het leugenachtige leven van haar vader. Dat levert nogal verrassende elementen op. Een man die zich voordoet als de ideale man en partner en er een dubbel leven op na houdt. Niets is wat het lijkt. 


Research

 

Buiten het bouwen van de website ben ik nog druk bezig met het schrijven van  ´De gynaecoloog´. Mijn nieuwste thriller die in het voorjaar wordt verwacht. Om het verhaal zo realistisch mogelijk te schrijven heb je research nodig. Gelukkig heb ik de kans gehad om al mijn vragen te stellen aan een gynaecoloog. Buiten dat het verhaal verzonnen is, vind ik het toch belangrijk dat feiten kloppen. Zo vond de research voor mijn boek ´Voor altijd twee´ ook in het ziekenhuis plaats. Dossiers werden opgevraagd en vragen werden door een deskundige beantwoord. Voor mijn boek ´Door rood verbonden´ zijn, en je voelt hem misschien al aan komen, de vragen ook beantwoord door een gynaecoloog. En niet alleen dat, het internet speelde daarbij een belangrijke factor. Beste lezers, ik ga nog even lekker door en vergeet niet om regelmatig een kijkje te nemen op mijn site, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.